És 1984. Posa’t en forma!!!
Una xerrada/taller sobre Quantified Self

El moviment anomenat “quantified self” cerca recopilar dades numèriques sobre els nostres hàbits personals (moviments, hores de son, tipus de menjar, etc.)  i així poder-nos cuidar personalment de la nostra salut i benestar.  Aquest més que lloable objectiu pot tenir conseqüències no desitjades si no hi ha una protecció correcta de les nostres dades. En aquesta xerrada explorarem els orígens i objectius del quantified self, les tecnologies més comunes per utilitzar-les, com poden erosionar la nostra privacitat i què podem fer per evitar-lo.

 

Ramon Sangüesa

Fundador i Director d’Equipocafeína, una plataforma d’investigació i comunicació.
Amb un doctorat en Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic, 20 anys d’investigació i docència a la UPC (Barcelona), Ramon combina aquests aspectes acadèmics amb la seva dedicació a la innovació, la innovació social i la transdisciplinarietat.
Va ser Director de Desenvolupament d’Aplicacions a la Fundació i2Cat per a internet avançat a Catalunya des de la seva fundació. És investigador afiliat del Centre per a la Innovació Organitzacional a la Universitat de Columbia a Nova York (COI) i Senior Fellow del Laboratori d’Innovació Estratègica (SLAB) en l’Ontario College of Art and Design. Ha participat activament en la investigació de les les implicacions socials de la tecnologia sobre la societat i els individus. Ho ha fet a partir d’iniciatives per portar la tecnologia als ciutadans i perquè els ciutadans donessin forma a les noves tecnologies. Està especialment convençut de la necessitat de crear consciència respecte les implicacions de la tecnologia. Ha col·laborat amb diversos professionals i grups de disseny, l’art i amb institucions de comunicació de la ciència. amb projectes per trobar noves maneres de comunicar el potencial positiu però també els riscos de la informàtica i altres tecnologies.

 

David Casacuberta

Professor de Filosofia de la ciència i la tecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva línia de recerca actual són els impactes socials i cognitius de les TIC i ha publicat diversos llibres i articles sobre el tema. També participa com a professor en diversos postgraus de Gestió cultural, Teoria de l’art contemporani i el disseny de tecnologies digitals.
Va rebre el premi Eusebi Colomer de la Fundació Epson al millor assaig sobre els aspectes socials, antropològics, filosòfics o ètics relacionats amb la nova societat tecnològica amb el seu llibre Creación colectiva. També és guanyador del premi Ingenio 400 organitzat pel Ministeri de Cultura i la Societat Estatal de commemoracions culturals al millor projecte de net.art amb la seva obra (en col·laboració amb Marco Bellonzi) X-Reloaded.
Actualment és membre membre del Grup de Treball de Ètica, Seguretat i Regulació de BioInformàtics Barcelona i investigador del grup consolidat GEHUCT (Grup d’Estudis Humanistics en Ciència i Tecnologia) i co-director del Màster en Disseny i Direcció de Projectes per a Internet de Elisava.