3, 4 i 5 de maig 2019
La Plana, Sta. Maria d’Oló, Moianès

4a Escapada
de Cultura i Creació Digitals

Artistes i ponents

AlgorESC v2.0

Live Code

És un esdeveniment amb «sons i visuals predominantment caracteritzat per l'emissió d'una successió de condicionals repetitives».

Avui gairebé tota música electrònica es fa amb programari, la majoria amb barreres artificials entre les persones que creen els algoritmes de programari i les persones que fan la música. Fent servir sistemes construïts per crear música algorítmica i visuals, com SuperCollider, TidalCycles, Hydra, etc. aquestes barreres es trenquen i els músics són capaços de compondre i tocar en viu la seva música amb algoritmes.

Els livecoders que participen en aquesta edició són:

  • Yago Raymond / Amb un background tecnològic i apassionat per la síntesi musical i la música ambient, en Yago explora sons i timbres combinats amb melodies algorítmiques utilitzant el codi (SuperCollider) com a instrument.
  • QBRNTHSS (pronunciat quebrantahuesos) / És l'àlies que utilitza Ramon Casamajó (també en el duo Turing Tarpit) per als seus projectes en solitari, habitualment enfocats cap a l'electrònica i el live coding. Amb formació d'informàtic i músic, el live coding i la música algorítmica eren camp abonat per a ell. Fins ara ha treballat amb diferents llenguatges com Chuck, Sonic Pi i Tidal Cycles, i serà amb aquest últim amb el qual actuarà a l'AlgorESC.
  • Turbulente / És el pseudònim de Citlali Hernandez que en aquest AlgorESC crearà visuals a partir de codi amb el programari Hydra. El treball de Citlali vincula a les noves tecnologies i al cos des de la performance, també es dedica a la docència al voltant de la fabricació digital, és col·laboradora activa en l'associació d'artistes digitals Matics Barcelona i desenvolupa projectes que busquen espais d'intersecció entre art, cos i tecnologia.
  • Toni Jaume / Interessat en la gràfica generativa i procedural des de temps del mode 13h, ha trobat en llenguatges com Processing la bellesa de visualitzar en temps real la naturalesa dels seus algoritmes com a nou paradigma de programació. Membre impulsor de Booleans i de Play a Bit
  • !ME / És un artista multimèdia, càntabre resident a Barcelona, que es mou entre la fotografia, el vídeoart i la programació, cosa que l’ha portat a fer recerca en vídeo algorítmic i visuals generatius, reactius i interactius. És VJ resident a la Sala Apolo Canibal de Barcelona des de l’any 2015 i col·labora, realitzant visuals en directe, amb diferents bandes de múscia i artistes de tota mena (electrònica experimental, dansa, teatre interactiu...)
  • Niklas Reppel / És music i programador alemany, actualment treballa a Barcelona. Ha desenvolupat el seu propi mini llenguatge per a fer música: Mégra. Per a més informació, visita parkellipsen.de
  • Iván Paz / Físic i matemàtic, els seus principals interessos són la ciència, l'art, la tecnologia i la manera com les seves interaccions poden crear noves possibilitats estètiques i conceptuals. El seu treball utilitza eines d'intel·ligència artificial per explorar espais de paràmetres de sistemes generatius.
  • Linalab / És Lina Bautista, música i experimenta amb so amb diferents maneres de generar-ho, desenvolupant projectes que van entre el so, el soroll i la música, construint un discurs musical amb textures electròniques i paisatges sonors.

Per a més informació al voltant de livecoding: toplapbarcelona.hangar.org