3, 4 i 5 de maig 2019
La Plana, Sta. Maria d’Oló, Moianès

4a Escapada
de Cultura i Creació Digitals

Artistes i ponents

BeAnotherLab

Taller de producció de narratives encarnades de realitat virtual amb THE MACHINE TO BE ANOTHER

Són un grup multinacional i interdisciplinari dedicat a comprendre, comunicar i ampliar l'experiència subjectiva; centrant el seu treball a entendre la relació entre identitat i empatia des d'una perspectiva encarnada.

Des de 2012 el grup utilitza la realitat virtual i tècniques derivades de la recerca en ciències cognitives per desenvolupar aplicacions crítiques a l'art, la recerca científica, projectes socials, salut i educació, posant un fort èmfasi en l'impacte de la seva feina a la vida de la gent. La seva feina es basa en un model inclusiu distribuït d'acció-recerca i mètodes de disseny col·laboratiu.

Han desenvolupat "The Machine to Be Another", un sistema encarnat de realitat virtual que permet a qualsevol experimentar el món des de la perspectiva d'un altre. Funciona com una plataforma per co-dissenyar experiències immersives que promouen el diàleg somàtic i verbal que deriva en un comportament prosocial. Actualment el focus de l'equip està en "The Library of Ourselves, un llibre obert per a una narrativa encarnada basada en el treball comunitari.

Durant el dissabte de l'esc19 ens faran un taller d'ntroducció als projectes "The Machine To Be Another" i "Library of Ourselves" i diferents versions del sistema, així com diferents usos de la RV, amb moments per la reflexió i brainstorming de creació d'experiències immersives; i pràctiques de hardware i software per a Stiching Video i tècniques generals de postproducció per a vídeo 360.

Més info: www.beanotherlab.org