3, 4 i 5 de maig 2019
La Plana, Sta. Maria d’Oló, Moianès

4a Escapada
de Cultura i Creació Digitals

Artistes i ponents

Play a Bit

4OJOS: Videojoc experimental cooperatiu

És un laboratori creatiu d'artistes i programadors interessats en la convergència de l'art, el disseny i la tecnologia, enfocats en la generació d'experiències interactives.

Deixant de costat les definicions i etiquetes que involucren els termes: videojocs, jocs, jugadors, busquen afavorir el debat que el joc ha de tenir en l'àmbit de l'art i l'ensenyament, utilitzant la jugabilitat com a manera d'interacció en les seves peces.

Es recolzen en tecnologies de codi obert i materials del dia a dia per a crear experiències accessibles, establint una proximitat i horitzontalitat amb el públic.

Treballen amb múltiples formats i tecnologies creant des d'objectes o videojocs a experiències immersives i instal·lacions participatives. També imparteixen tallers lúdico-pràctics amb noves i velles tecnologies enfocant-se en les seves aplicacions creatives i artístiques.

4 OJOS

Videojoc experimental cooperatiu en el qual uneixen velles i noves tecnologies, en el qual cadascun dels jugadors s'equiparà amb unes ulleres que els permetrà veure exclusivament certs elements de la imatge gràcies al filtre d'aquestes. Mitjançant la unió de tots els jugadors i a través de la comunicació física i/o verbal, podran construir una escena completa i entre tots superar els reptes d'una sèrie de minijocs que posaran en evidència la necessitat de la cooperació per a superar reptes.

Buscant trencar amb als videojocs que plantegen la victòria individual, plantegen escenaris en els quals la col·laboració i l'experimentació física, visual i espacial juguin un paper primordial.

Més info: www.playabit.net