ESC23

Escapada de Cultura i Creació Digitals

Algorave

File Edit View Help

L'algorave és una experiència única en la qual la música i les imatges en moviment es creen en temps real mitjançant la programació. Aquesta combinació de música i visuals en directe crea una atmosfera fascinant i immersiva per a l'espectador.

En aquesta ocasió, l'Eloi el bon Noi serà el responsable de la música de la primera part de la performance. Amb la seva habilitat per crear sons a través de l'ús de diferents llenguatges de programació, Eloi farà vibrar al públic amb les seves creacions sonores úniques.

D'altra banda, els participants del taller del matí d'Hydra que vulguin seran els encarregats de crear els visuals en temps real. Amb l'ús d'Hydra, els participants podran personalitzar i crear formes, colors i imatges en moviment per acompanyar la música de l'Eloi. Aquesta combinació d'habilitats creatives donarà lloc a una experiència audiovisual única que no us podeu perdre.

Posteriorment, en Toni Jaume assumirà el control de la música de l'algorave, utilitzant Sonic Pi per crear sons que faran vibrar al públic. Els visuals seran proporcionats per Turbulente, utilitzant novament l'eina Hydra per crear imatges i formes en moviment que es sincronitzaran amb la música d'en Toni.

En resum, com en edicions anteriors, l'algorave (o AlgorESC, com soliem anomenar-lo) serà una experiència audiovisual en directe molt interessant. Amb la música de l'Eloi el bon Noi i en Toni Jaume; i els visuals creats pels participants del taller d'Hydra i de Turbulente, el públic serà transportat a un món de sons i imatges en moviment creats en temps real mitjançant la programació informàtica.

Eloi el Bon Noi i les Maquines de Terrabastall

Les Màquines de terrabastall són unes andròmines generadores de brogit i rebombori que, en lloc d'estar compostes d’engranatges i ferralla, són fetes de codi de programació i d’algorismes. Cada una d’elles té els seus propis mecanismes que la fan diferent de les altres. És, per tant, un catàleg de processos amb els quals fer un bon sarau. Les Màquines de terrabastall formen part d’una sèrie inacabada i infinita de peces breus que es poden definir com petits estudis sonors a la vegada que exercicis d’estil d’escriptura de codi. Han estat programades amb Tidal Cycles, un software de live coding que permet al seu autor, l’Eloi el Bon Noi, crear el que ell denomina siroll sofisticat.

I per què siroll sofisticat? Un dels maldecaps més habitual del seu creador és l’horror vacui: la por que quedi algun buit, el pànic al fet estàtic en el discurs musical. Amb tots aquests temors com a principi rector de la composició, les Màquines de terrabastall es caracteritzen per una saturació del discurs i una evitació de la repetició musical com aquell qui fuig esperitat de l’avorriment del loop sense fi. Les Màquines de terrabastall són, per tant, una massa sorollosa, però viva i mutant, a vegades saturades, a vegades puntillistes, que aconsegueixen sadollar la set d’aquells que li demanen a la música emocions fortes subministrades en petites dosis.

Màquines de Terrabastall a Youtube

Citlali Hernandez (turbulente)

La Citlali (Ciutat de Mèxic, 1986) és dissenyadora industrial pel Centro de Investigaciones de Diseño Industrial (UNAM), graduada del Màster en Arts Digitals a la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, ​​així com del Diplomat transdisciplinari de recerca artística Trànsits (CENART), i el programa Fab Academy (Fab Lab Barcelona). Des d'una visió transdisciplinària, el seu treball com a artista busca experimentar amb les materialitats de la performance i els seus embolics amb cables, píxels i circuits per pensar en el cos com a camp de potencialitats. Citlali participa com a visualista al col·lectiu centrat en el codi com a eina expressiva en directe Toplap Barcelona, ​​i utilitza el llenguatge de programació obert Hydra com a eina principal d'experimentació. www.turbulente.net

Toni Jaume

Toni Jaume és un artista digital, desenvolupador i programador creatiu, membre de Booleans i Playabit, està interessat en els processos generatius, amb un interès especial en la infografia. Els seus processos de recerca sobre meta-llenguatges i nous paradigmes són el fil conductor que es reflecteix en les peces i instal·lacions interactives que sovint se centren en el llenguatge dels videojocs com a forma de consolidar un discurs popular entre l'observador i el concepte. A través del live coding, explora noves maneres d'elevar la creativitat a un exponent de creació constant en què la improvisació deriva en gràfics generatius en un món en canvi constant que es nodreix dels conceptes de fractalitat.