ESC23

Escapada de Cultura i Creació Digitals

Chromatic Dissonance // RGBdB

File Edit View Help

Chromatic Dissonance // RGBdB

El projecte sorgeix de la inquietud de Diego Iñiguez i Diego Suárez per fer o generar música a partir del seu propi imaginari visual. A què sona un color? Un determinat moviment genera so?

La primera aproximació a la tecnologia utilitzada i la primera versió de la performance audiovisual es va realitzar en la residència artística celebrada en Mitjana Estruch de Sabadell, de setembre a novembre de 2019, en ella s'aprofundia en els sons creats per les formes i colors, i tenia un caràcter “noise”.

D'aquí va sorgir la idea de crear una performance audiovisual on la música estigui generada només a partir dels visuals, i es va començar a obrir col·laboracions amb músics que donessin a l'espectacle un caràcter més musical, però sense renunciar a la idea basi i el seu origen experimental. Diego Lafitte se suma al projecte per a sumar l'experiència musical del seu treball com a director d'orquestra, utilitzant els sons generats en viu per Diego i Diego, transformant-los en atmosferes de complexa intensitat carregades de ressons, síncopes, desbordis, breaks eufòrics i baixos corpulents.

El projecte RGBdB de Qualia és una fascinant exploració de la sinestèsia i la transformació del visual en el sonor, que gràcies a la col·laboració de músics i la combinació de tecnologies innovadores i obsoletes, desafia la percepció clàssica dels espectacles en viu i ens convida a imaginar noves formes d'interacció entre l'art visual i la música.

Diego Suarez (aka !ME)

Ha trobat en el mitjà audiovisual la millor manera de projectar cap a l'exterior les seves inquietuds, els seus somnis i el seu subconscient. Davant la falta de paraules per a poder explicar tot el que porta en el seu interior, la creació de visuals generatius o en directe són el recurs amb el qual allibera tot el seu imaginari. Dins d'aquests mitjans es mou entre la fotografia, el videoart i la programació, la qual cosa li ha portat a investigar amb vídeo algorítmic i visuals generatius, reactius i interactius, així com elements de live cinema, live coding i liquid light (visuals realitzats utilitzant líquids i tintes en directe). El seu background científic li ha portat a trobar inspiració en matemàtiques complexes, processos físics i químics, elements de la naturalesa, i adaptar-los de manera espontània al seu discurs visual, tractant temes com la solitud, alegria, bipolaritat, mort i superació personal.

Diego Iniguez

Conegut pel seu pseudònim artístic AntonBabinski, és un creador audiovisual que ha trobat en aquesta disciplina la millor manera de projectar les seves inquietuds, la seva creativitat i la seva metaconsciencia.

En la seva cerca per explorar la creativitat i l'expressió artística, Diego ha experimentat amb diverses formes d'art, com la fotografia i el videoart. En aquest sentit, ha desenvolupat un estil únic en el seu treball, en el qual combina la seva formació filosòfica i la seva visió del món amb elements de la naturalesa i el seu entorn quotidià. En el seu performance visual, Diego utilitza aquests elements de manera espontània per a crear una experiència sensorial que estimula la reflexió i la introspecció. Quant als temes que aborda en el seu treball, Diego explora qüestions existencials com l'absurd, els somnis i la mort, tractant-los des d'una perspectiva personal.