ESC23

Escapada de Cultura i Creació Digitals

Poron Pon Prompt

File Edit View Help

Manolo Escobar i la intel.ligència artificial

Mitjans del sigle XX.
Al 1956, es celebra la Conferència de Darthmouth on investigadors clau de l'època discuteixen i estableixen les bases de la IA. Amb el permís d'Alan Turing, es considera l'inici de la IA com a disciplina acadèmica.

Només 4 anys més tard, el 1960 Manolo Escobar grava "El Porompompero” i significa el seu primer èxit com a cantant.
Així doncs, el naixement de la IA es anterior a Manolo Escobar, qui ho havia de dir...

En aquest taller no aprendrem a cantar rumba, però sí a utilitzar la intel·ligència artificial generativa per crear imatges amb Midjourney. Les aplicacions de les imatges creades són múltiples: van des de la generació de contingut per a màrqueting i publicitat, passant pel disseny de moda, la projecció de solucions arquitectòniques, l'interiorisme, fins arribar a la creació d'art digital.

El que el Ramón ha trigat mesos i milers de proves a aprendre, ho compartirà amb tots els assistents. I qui sap, potser, acabem dissenyant un prompt per fer un retrat de Manolo Escobar.

Ramon Castillo

És director creatiu amb més de 20 anys d'experiència a diferents agències digitals. Òrbital (primera agència digital del grup BBDO a Espanya) i Doubleyou (Única agència digital a guanyar un Grand Prix a Cannes), són dues de les més destacades. Té una llarga experiència com a docent en masters i postgraus vinculats a la creativitat a universitats i escoles com: Blanquerna, UPF, IEBS, Lasalle o Elisava.

Image

File Edit View Help